Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Arbusti Buxus, Lonicera si Spiraea
10 lei
Brand
Genul Buxus, Lonicera si Spiraea
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Buxus sempervirens

Pe romaneste cunoscut si ca cimișir sau merișor, buxusul este originar din zona marii Mediteraneene folosit din antichitate in arta gradinilor. La maturitate poate ajunge pana la 6 metrii inaltime. Frunzele sunt persistente, mici, pieloase de un verde inchis ce constituie caracterul ornamental principal. Florile sunt mici, verzi-galbui. Specia cuprinde numeroase varietati.

Se planteaza ca gard viu, forme tunse solitar sau in grupuri. Rezista la ger, se acomodeaza in orice tip de sol si in orice zona de expunere (insorita sau umbrita). Este rezistent la seceta si poluare atmosferica. (Cultura arborilor si arbustilor ornamentali, Ana-Felicia Iliescu, editura Ceres 2002)
Spiraea x vanhouttei

Atinge 2 metrii inaltime. Infloreste in mai-iunie cu flori albe, mici si numeroase, pe toata lungimea ramurilor. Are plasticitate ecologica mare, rezista la poluare atmosferica, seceta si nu este pretentioasa fata de sol. Poate fi plantata la lumina sau umbra in grupuri, masive, garduri vii sau ca plante izolate. (Cultura arborilor si arbustilor ornamentali, Ana-Felicia Iliescu, editura Ceres 2002)
Lonicera pileata

Originar din China, creste pana la 0,8 m. Are habitus pendul, cu ramuri arcuite. Frunzele sunt mici, lucioase, lanceolate si raman verzi pe tot parcursul anului. Florile si ele mici, galben-pal, trec neoservate pe sub frunzis. (Cultura arborilor si arbustilor ornamentali, Ana-Felicia Iliescu, editura Ceres 2002)
http://amenajaripeisagere.blogspot.ro/
http://oanachiriacamenajaripeisagere.ro/
Din Gura in Gura